Hybrid
Hybridbilen skal ikke lades op og skifter automatisk mellem at køre på benzin og el. Batteriet i hybridbilen oplader sig selv, når forbrændingsmotoren er i gang, og når bilen bremser.
Hybridbilen kører på el, så snart der er nok energi på batteriet. Dog har bilens hastighed betydning for, om den kører på el eller benzin. Ved høje hastigheder vil bilen som udgangspunkt ikke køre på el.
De to forskellige typer hybridbiler
PHEV (plug-in hybridbilen)
Skulle der under din tur opstå et behov for mere effekt end batteriet kan levere, vil det samme ske, nemlig at forbrændingsmotoren eller brændselscellen supplerer. En PHEV fungerer derved som en elbil på de kortere og daglige ture du kører, men har ikke på samme måde en rækkeviddebegrænsning som elbilen. Det vil sige, at når dit batteri er næsten tør for strøm, virker bilen stadig som en almindelig hybridbil. Derudover har en PHEV et større højvoltsbatteri.
HEV (almindelig hybridbil)
Selve ordet hybrid indgår faktisk i mange logoer og navne. Dog er der i disse tilfælde blot tale om mini – eller mikrohybrid. Disse to betegnelser dækker for det meste over et forsøg fra producenternes side på at spare brændstof. Det kunne eksempelvis være ved automatisk at stoppe motoren ved standsning.
Ligesom det ses på elbiler, ligner hybridbiler helt traditionelle biler. Her vil logoet også ofte afsløre, at det er en hybridbil du har med at gøre. Har din hybridbil en forbrændingsmotor vil du kunne se en udstødning under bilen, ligeledes vil der være en brændstoftank og et højvoltsbatteri et sted på bilen.
Hvordan oplades batteriet, når bilen bremser?
På den måde spildes den kinetiske energi (bevægelsesenergien) ikke som varme i bremserne, men oplagres i stedet som elektrisk energi i højvoltsbatteriet. Det betyder, at det er muligt at opsamle noget af den forbrugte energi, når du slipper speederen, eller når bilen skal stoppes.
Det gør, at du kan køre længere på literen eller længere på el og giver dermed mulighed for at køre grønt.
I bilens display kan du se information om den såkaldte rekuperation – altså anvendelse af bremse- eller decelerationsenergien.
Har du spørgsmål eller skal vi hjælpe dig?
